Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
„Az önfeláldozó hazaszeretet, a hősiesség és a bátorság példája” Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. szeptember 04.
475 éve halt hősi halált Varkocs György: hagyományosan ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztek a fehérvári kapitány 1543-as, az oszmánok elleni harc során bekövetkezett hősi halálára. Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója beszédében azt fogalmazta meg, hogy a kapitány és a védők vértanúhalála az önfeláldozó hazaszeretet, a hősiesség és a bátorság példája, és a feltámadás, a megújulás reményének az üzenetét hordozza magában.
Tovább...
 
Megemlékezést tartanak hétfőn Varkocs György szobránál Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. szeptember 03.
Városi megemlékezést tartanak szeptember 3-án Varkocs György szobránál, a fehérvári várkapitány hősi halálának 475. évfordulója alkalmából. Az eseményt hagyományosan koszorúzás zárja.
Tovább...
 
Tornák, szülési tanfolyam és nordic walking oktatás Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. szeptember 03.
ImageHétfőtől indul az Egészségfejlesztési Iroda első négy kihelyezett programja, ingyenes lehetőséget kínálva a járás lakóinak az egészségmegőrzéshez. Alakformáló tornára hívják a nőket az István Király Általános Iskolában, a Deák Ferenc Szakiskolában pedig rehabilitációs tornára várják a szív- és érrendszeri betegeket; ezenkívül szülésre felkészítő tanfolyamot és nordic walking oktatást is indítanak.
Tovább...
 
Börgöndön mulatott a városrész Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. szeptember 03.
ImageA börgöndi Szent Antal-kápolna melletti parkban rendezték meg a 9. városrészi mulatságot a hétvégén.
Tovább...
 
Kárpát-medencei református tanévnyitó Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. szeptember 03.
ImageSzékesfehérváron rendezték a 2018-19-es tanév magyarajkú Kárpát-medencei reformátusság tanévnyitóját. A több, mint 125 köznevelési intézmény képviselői a Széchenyi úti református templomban gyűltek össze, hogy együtt kérjenek áldást az előttük álló tanévre.
Tovább...
 
A 90 éves Felsővárosi Általános Iskolában tartották a városi tanévnyitót Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. szeptember 03.
ImageA 90 éves fennállását ünneplő Felsővárosi Általános Iskolában tartották a városi tanévnyitó ünnepséget. Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Földi Zoltán, az iskola igazgatója mondott tanévnyitó köszöntőt, az intézmény diákjai pedig német gyermektáncokkal, versekkel és röplabda-bemutatóval szerepeltek az ünnepi műsorban.
Tovább...
 
Új kisbuszt kapott a Frim Jakab Otthon Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. szeptember 03.
ImageEgy új, kilencszemélyes kisbuszt vásárlásához biztosította a forrást Székesfehérvár Önkormányzata a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon számára, amelyet pénteken vehettek birtokba az intézmény ellátottjai.
Tovább...
 
Hivatalosan is átadták a Széna Téri Sportcsarnokot Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. szeptember 03.
Hivatalosan is felavatták Székesfehérvár legújabb elkészült sportberuházását, a Széna Téri Sportcsarnokot. A létesítmény kulcsszerepet tölt be a jövőben, helyszínt biztosít a KÖFÉM SC minőségi kézilabda utánpótlás-munkájának és a Széna Téri Általános Iskola testnevelés óráinak. Az ünnepségen az iskola nyugdíjba vonult igazgatónője, Minarikné Ambrus Magdolna polgármesteri elismerő emlékérmet kapott.
Tovább...
 
Egész napos kikapcsolódást kínál a Börgöndi Mulatságok szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. augusztus 31.
Szombaton a börgöndi Szent Antal-kápolna melletti parkban szervezik a 9. városrészi mulatságot. A programok már délelőtt elkezdődnek: a hagyományos főzőverseny mellett gyerekprogramok, táncbemutatók és koncertek várják a családokat.
Tovább...
 
Őszeleji mulatság a szedreskertiekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. augusztus 31.
ImageSzombaton a Szedreskerti Mulatság nyitja az ősz városrészi rendezvényeinek sorát. A Palotai úti parkolóban a találkozón fellép Csengeri Attila és Gregor Bernadett, a TáncolKodó Néptáncegyüttes, az Artons rock zenekar, a Felicita Táncklub. Zárásként az Apostol együttes ad koncertet.
Tovább...
 
XII. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 31.
ImageA VADEX Mezőföldi Zrt. szeretettel várja régi és új látogatóit a 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválra szeptember 1-jén, szombaton. A vendégek az eddigieknél is nagyobb választékban kóstolhatják meg a különféle vadételeket. A Megyekorzóval és Fejér Termék Vásárral egybekötött rendezvény helyszíne a meseszép turistapadicsomként ismert soponyai Ökocentrum lesz.
Tovább...
 
<< Első < Előző 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10110 - 10120 / 20416